Tag Archives: snapshot

Using the Windows Volume Shadow Copy Service (VSS)

Having just written an article about how to get items back from a volume shadow copy, I thought I should make some notes about how VSS works, how to configure it, and actually get VSS to create you some shadow copies! This … Continue reading

Rate this:

Posted in Security, Storage, Windows | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Restore malware-encrypted files from VSS snapshots

There have sadly been a few cases recently where a user has unwittingly run CryptoWall (or CryptoLocker, TeslaCrypt) on their PC and then encrypted a big chunk of one of my shared network drives. A nice quick way to get the … Continue reading

Rate this:

Posted in PowerShell | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | 5 Comments

Bye-bye SAN, Hello Tintri

I first came across Tintri over a year ago, had a look at their product on their website and thought “this sounds rather good”. I’ve chatted to them at IP Expo for the last two years, and recently had a WebEx with a … Continue reading

Rate this:

Posted in Hardware, Storage, vSphere | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 4 Comments

Host disconnected in vSphere client II

Here’s another nice vSphere issue, and how to fix it. One of my ESXi 5.0 hosts was showing as disconnected in vSphere client. I tried to reconnect to it by using the right-click Connect option. This took a while, then … Continue reading

Rate this:

Posted in vSphere | Tagged , , , , , , , | 2 Comments

Tidy/Remove VMware Snapshots – possibly created by NetBackup

Diagnosis I’ve found that sometimes Symatec NetBackup v7.0/7.1 doesn’t remove the snapshots it takes of VMs whilst it’s backing them up direct from the SAN. These snapshots don’t show in the vSphere Client GUI: However, viewing the VM disk configuration … Continue reading

Rate this:

Posted in NetBackup, vSphere | Tagged , , , , , | 3 Comments

NetBackup VMware status code 156 failure

Using NetBackup 7.0.1 and vSphere 4. Tried to backup a new v7 VM and got a 156 failure from NetBackup. Within vSphere client the following error was displayed when NetBackup tried to take a snapshot of the VM: Cannot create … Continue reading

Rate this:

Posted in NetBackup, vSphere | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment