Category Archives: NetBackup

NetBackup Exchange status code 1542

Exchange 2007 CCR, NetBackup 7.5 policy is configured to backup from the passive node. Backups for the cluster fail with code 1542: An existing snapshot is no longer valid and cannot be mounted for subsequent operations(1542) The detailed status shows something … Continue reading

Rate this:

Posted in Exchange, NetBackup | Tagged , , , , , , | Leave a comment

NetBackup bpfis and bpbkar32 memory issues with VMware backups

I noticed events mentioning low memory conditions on my NetBackup 7.1 media servers, during the times when they’d be busy doing evening backups. These servers have 32GB of RAM, so I was surprised to see them saying out of memory. … Continue reading

Rate this:

Posted in NetBackup | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments

Windows Server 2008 R2: Windows Search Service

Just added this to a server with the intention of indexing some NetBackup log files to make it easier to find things in them. Note that Windows Search Service is new with Server 2008 R2, and is not the same as … Continue reading

Rate this:

Posted in NetBackup, Windows | Tagged , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Symantec NetBackup SQL agent issues

Finally managed to get this working today after much struggling (and trying not to have to wade through the 200-odd pages of not-easy-to-read NetBackup for SQL Server Administrator’s guide). So, I installed the NetBackup client, patched to version 7.1.0.4 and … Continue reading

Rate this:

Posted in NetBackup | Tagged , , , , , , | 1 Comment

Partial workaround for NetBackup UAC “Run As Administrator” annoyance

Isn’t it annoying how NetBackup 7.x seems to need you to randomly run bits of it “As Administrator” or from an Administrator command prompt on Server 2008 R2? For example, running the BPMedia command from a normal (non-Administrator) command prompt … Continue reading

Rate this:

Posted in NetBackup | Tagged , , , | Leave a comment

Tidy/Remove VMware Snapshots – possibly created by NetBackup

Diagnosis I’ve found that sometimes Symatec NetBackup v7.0/7.1 doesn’t remove the snapshots it takes of VMs whilst it’s backing them up direct from the SAN. These snapshots don’t show in the vSphere Client GUI: However, viewing the VM disk configuration … Continue reading

Rate this:

Posted in NetBackup, vSphere | Tagged , , , , , | 3 Comments

NetBackup VMware status code 156 failure

Using NetBackup 7.0.1 and vSphere 4. Tried to backup a new v7 VM and got a 156 failure from NetBackup. Within vSphere client the following error was displayed when NetBackup tried to take a snapshot of the VM: Cannot create … Continue reading

Rate this:

Posted in NetBackup, vSphere | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Import certificate to Symantec OpsCenter web server (Tomcat)

Symantec NetBackup 7 users may have Symantec OpsCenter for reporting purposes. OpsCenter is a web-based system, running under Tomcat. It doesn’t appear to provide a method of importing your own certificates, and so you always get a security warning when you visit the site, … Continue reading

Rate this:

Posted in NetBackup | 5 Comments